dissabte, 11 de setembre del 2010

Manifest per la Diada nacional

És en aquest 2010 que els ciutadans dels Països Catalans hem vist greument retallats els nostres drets nacionals i socials. Per una banda, amb la retallada del ja minvat Estatut del Parlament principatí, el Tribunal Constitucional espanyol ha confirmat el que l’independentisme combatiu hem dit sempre: i és que cap Estatut ens farà lliures. L’única solució a l’opressió que com a poble patim és la Independència dels Estats espanyol i francès. Les classes populars hem de reivindicar el nostre dret a l’Autodeterminació, el dret de decidir, irrenunciable i democràtic, que ens ha de servir per seguir amb el nostre objectiu de transformar la societat per arribar algun dia a uns Països Catalans totalment lliures i socialment justos. Ja hem vist com aquest any s’organitzava des de la societat civil, també a Tàrrega el passat 13 de desembre, referèndums sobiranistes arreu de Catalunya. Aquestes onades de consultes i la manifestació del 10 de juliol a Barcelona certifiquen la mort de l’autonomisme i de les seves propostes reformistes, que serveixen només per mantenir-nos sotmesos als Estats ocupants.

I d’altra banda, hem vist que és el poder econòmic qui monopolitza el veritable poder en aquest sistema en fer aprovar unes mesures que ataquen directament els drets de la majoria social: reforma de les pensions, reforma laboral, retallades de sous i de les prestacions socials... Tot això s’afegeix en l’actual context de crisi capitalista a les preocupants quotes de més d’un milió d’aturats i a la penosa situació de precarietat laboral, estesa amb més contundència encara entre joves i immigrants. Aquest és el punt en el que ens trobem i hem de continuar lluitant: el proper 29 de setembre hi ha una vaga general i hem de mobilitzar-nos. Els partits polítics de l’esquerra institucional i les cúpules sindicals no tenen intenció de fer altra cosa que rentar-se la cara davant dels treballadors i, per això, hem de traçar el camí des de la base i l’autorganització popular.

En aquesta Diada, a més, no volem deixar de denunciar les constants agressions al territori: per una part, pretenen hipotecar el país amb la construcció d’un cementiri nuclear a Ascó i fa poc, amb nocturnitat i traïdoria, el Govern espanyol i les multinacionals elèctriques, hem vist que pretenen construir una línea de Molt Alta Tensió al Pirineu occidental.

El Col·lectiu Perquè Vull! i el Casal Popular Lo Clot de l’Infern afirmem un cop més el nostre ferm compromís de lluita per l’alliberament nacional i social. I especialment en el record als vint anys de la mort de Manuel de Pedrolo, volem dir que avui el seu exemple continua tant viu com ahir i que de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar no renunciem a viure plenament la nostra cultura.

Perquè creiem que una altra Tàrrega és possible dins d’un projecte nacional de democràcia popular participativa.

Perquè els targarins no acceptem les decisions dels nostres polítics, que especulen amb el sòl, agredeixen el territori i provoquen un creixement demogràfic desmesurat i insostenible.

I perquè creiem plenament en la Unitat Popular com a eina per avançar en aquest camí de lluita.

Per una Tàrrega viva i combativa!

Per uns Països Catalans independents i socialistes!

Visca la Terra!