dimarts, 24 d’agost del 2010

Actes en commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Tàrrega

El proper dissabte dia quatre de setembre, el Col·lectiu Perquè Vull! i el Casal Popular Lo Clot de l’Infern, associació creada recentment a la comarca amb la voluntat d’impulsar un Casal Popular Independentista a Tàrrega, organitzaran un conjunt d’activitats per commemorar la Diada de l’Onze de Setembre a la capital de l’Urgell. Els dos col·lectius pretenen celebrar la Diada Nacional amb un seguit d’actes de caire popular i reivindicatiu per dir ben alt i ben fort que ja n’hi ha prou d’estar sotmesos a Espanya i França; per la plena Independència i la Unificació dels Països Catalans.

Tots els actes es duran a terme a la Plaça de les Nacions Sense Estat i començaran entorn les 7 de la tarda amb una mostra de cultura popular amb dos grups de les Terres de Ponent: els Bastoners del Pla de l’Aigua de Lleida i els Grallers de Rocafort de Vallbona. Una mostra de cultura catalana que serà complementada amb una actuació de la colla de Diables de Creixell. A partir de les 9 de la nit, a la mateixa plaça, començarà un sopar popular amb productes de la terra. A continuació, per finalitzar la jornada, es realitzarà un concert amb en Carlitos i la seva rumba carinyosa, cantant del grup targarí Naraina.

A part dels actes que se celebraran a Tàrrega, diverses organitzacions de l’esquerra independentista de Ponent n’organitzen d’altres de cara a la commemoració de la Diada. Així doncs, la nit del deu de setembre hi haurà a Mollerussa, una Marxa de Torxes per la Independència, acte organitzat entre d'altres, pel Casal Popular l’Arreu. I com es habitual cada any, l’onze de setembre tindrà lloc a Lleida la tradicional ofrena al Roser i la posterior manifestació que comptarà amb mostres de cultura popular i un acte polític.

Esperem comptar amb vosaltres en la totalitat d’aquests actes. Ens veiem a la plaça i recorda: per la Diada, penja l’estelada!

Visca la Terra!


Casal Popular Lo Clot de l’Infern

Col·lectiu Perquè Vull!