dijous, 16 de setembre del 2010

Crònica dels actes de la Diada

Tal i com estava previst, el passat 4 de setembre el Col·lectiu Perquè Vull! i el Casal Popular Lo Clot de l’Infern varem organitzar un seguit d'actes en motiu de la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. Aquest any també hem avançat una setmana les activitats degut a la Fira de Teatre.

Els actes s’han iniciat a quarts de vuit amb una àmplia mostra de cultura popular. Han obert la festa els Bastoners del Pla de l’Aigua de Lleida i els Grallers de Rocafort de Vallbona per continuar amb la colla de Diables de Creixell que, durant més de trenta minuts, van oferir una espectacular mostra pirotècnica al bell mig de la Plaça de les Nacions.

Poc després ha començat el ja tradicional sopar popular amb llonganissa, cóc, amanida, pa, vi i postres, al qual hi ha assistit gairebé un centenar de persones. Just abans de l’actuació musical, es procedí a la lectura del manifest per dir, entre altres coses, i ara més que mai, que cap Estatut ens farà lliures. Poc després de les 11 de la nit, tres músics del grup targarí Naraina, sota el nom de “Carlitos i la seva rumba carinyosa”, animaren la nit. Finalment, es posà música de fons per acabar la jornada popular i reivindicativa dedicada a avançar en el camí de la Independència dels Països Catalans. Esperem trobar-vos en les pròximes ocasions.


Per acabar, volem agrair l’ajuda rebuda a tothom que hi posà el seu gra de sorra i també, a tots els assistents. Lluita sí i festa també!

Visca la Terra!


Col·lectiu Perquè Vull!

Casal Popular Lo Clot de l’Infern