dimarts, 26 d’octubre del 2010

El Correllengua 2010, un cop més a Tàrrega

Un any més arriba el Correllengua a la nostra ciutat. El Correllengua és una campanya empesa i dirigida per la societat civil per reclamar l’ús social de la llengua catalana en tots els àmbits comunicatius arreu dels territoris de parla catalana, dels Països Catalans. A Tàrrega fa anys que s’impulsa aquesta imprescindible reivindicació, que nasqué aquí, de la mà de l’Associació Cultural Guixanet, acompanyada els dos anys anteriors del Col·lectiu Perquè Vull! i que suma en aquesta edició el Casal Popular Lo Clot de l’Infern de la capital de l’Urgell.

Enguany, el Correllengua durarà tres dies, de divendres a diumenge, i camina en paral·lel a la festivitat de la Castanyada. Ja fa tres anys que es recuperà l’organització d’una xerrada sobre la situació del català. Si l’any passat fou la Catalunya Nord, aquest any és l’hora d’apropar-nos a la situació del català al País Valencià. Per això vénen uns representants d’Escola Valenciana, una important federació d’entitats per la llengua. La xerrada tindrà lloc a la sala adjunta de la Biblioteca Comarcal de l’Urgell el divendres 29 d’octubre a les vuit del vespre.

El dissabte següent, dia 30, el lloc del Correllengua es trasllada a la Plaça del Carme i es destina, primer, als més petits, amb un espectacle infantil a càrrec d’Albert Show i una xocolatada de mans de l’Agrupament Escolta, que alhora estaran coent castanyes. Aquesta activitat s’inicia a les sis de la tarda i, després, a les vuit, començarà el tercer Concurs Internacional de Porronaires amb vi, moscatell i moltes ganes de passar-ho bé.

El diumenge a la nit, 31 d’octubre, tindrà lloc el que serà l’acte més concorregut. El Concert s’obre i es tanca amb dos grups locals. Primerament, amb els joves Break Down Palace i, després, amb la rumba-rock dels ja coneguts Naraina, amb uns quants anys d’experiència damunt dels escenaris. Entremig d’aquests grups, actuaran els gironins Deskarats, música ska de bon gust, i el grup Eina, antics Inadaptats, de música hardcore amb lletres reivindicatives de llibertat i justícia social. El concert començarà a les onze de la nit a l’espai MerCAT, a la Plaça de les Nacions sense Estat.

Us esperem a tots el actes!

Salut i llengua!


Associació Cultural Guixanet

Col·lectiu Perquè Vull!

Casal Popular Lo Clot de l’Infern