dimarts, 16 de setembre de 2008

Crònica dels actes per la Diada

Com estava anunciat, el passat dia 6 de setembre el Col•lectiu Perquè Vull! realitzàrem el conjunt d’actes que teníem previstos per commemorar la Diada Nacional de l’Onze de Setembre. Degut a la pluja matinera i al cel amenaçador, tingueren lloc sota els porxos de la Plaça de les Nacions Sense Estat i no al mig de la plaça tal i com, en principi, era previst.

La xerrada sobre la vessant independentista d’en Manuel de Pedrolo la presentà un membre del Col•lectiu per, tot seguit, introduir-la Adelais de Pedrolo, filla d’en Manuel; parlant en primera persona de l’actitud transgressora del seu pare i continuar-la el vice-president de la Fundació Manuel de Pedrolo, Josep Poveda. Aquest féu una explicació de la ideologia combativa i de denúncia que l’escriptor tingué al llarg de tota la seva vida, ja que després de rebutjar l’abús del franquisme no callar en veure l’engany i la falta de drets que presentava el pacte de la Transició i l’actual Constitució espanyola pel conjunt dels Països Catalans i de l’independentisme.

A continuació, s’inicià amb Els Bombollers, grup de tambors de Cervera, la cercavila reivindicativa passant per la plaça Major i pel carrer del Carme cap al Pati. Al monument als Països Catalans de la Plaça del Carme tingué lloc la lectura del manifest, realitzat pel Col•lectiu arran de la Diada, i la cantada d’Els Segadors. Continuàrem, llavors, pel carrer Agoders i plaça Major cap al mateix lloc de partida. Allí, on s’acabava de coure la llonganissa, començà el sopar popular i festiu amb més d’una vuitantena de persones.

En acabar, s’inicià el concert del jove cantautor tarragoní Josep Romeu. Fou una actuació plena de reivindicacions nacionals i de denúncia de casos de repressió política, de destrucció del territori i del menyspreu i l’atac a què la llengua catalana encara és sotmesa. Finalment, es posà música de fons per completar la jornada i la nostra humil aportació popular cap a la Independència de la nostra terra.

Agraïm de tot cor a tothom qui ens ajudà a muntar els actes, així com a aquells i aquelles que hi assistiren. Finalment, podeu veure algunes fotografies dels diferents actes.


Xerrada sota el títol, Pedrolo independentista.

Actuació dels Bombollers durant la cercavila.

Imatge de la cua de la cercavila reivindicativa.

Sopar popular amb una vuitantena d'assistents.

Actuació d'en Josep Romeu.

Continuarem treballant, continuarem avançant!

Cap comentari: