dilluns, 2 de juny del 2008

Xerrada Som Lo Que Sembrem, Fira del Medi Ambient de Tàrrega

Aquest dissabte 7 de Juny i dins el marc de la novena Fira del Medi Ambient de Tàrrega, el Col·lectiu Perquè Vull! conjuntament amb la plataforma Som Lo Que Sembrem, organitzem una xerrada anti-transgènica. L'hora prevista del començament de la mateixa és un quart de dotze del matí i es realitzarà a l'Espai Mercat (Plaça de les Nacions Sense Estat).

Sota la pregunta, Per què volem una Catalunya lliure de transgènics?, la Clara Griera, enginyera tècnica agrícola i llicenciada en ciència i tecnologia d'aliments, i en Miquel Vallmitjana, biòleg, doctor en Biotecnologia per la UAB, membre de la cooperativa GERMINAL i coordinador de la campanya Som Lo Que Sembrem al Vallès Occidental, ens intentaran fer cinc cèntims del que són els transgènics i els perills que aquests comporten.

Recullo de la pàgina web de Som Lo Que Sembrem, el diferents perquès d'aquesta campanya:

> És una llavor que plantem pel futur de la nostra terra i la nostra alimentació.

> És una consigna honesta i independent de la societat rural que busca el suport de la majoria consumidora urbana per un model agroalimentari bo, net i just.

> És la defensa d’una petita pagesia, vital per l’equilibri territorial i la seguretat alimentària del nostre petit país.

> És respecte cap al medi, la terra i les formes tradicionals de relació amb ella.

> És la defensa de les varietats pròpies com un dels nostres patrimonis culturals més importants.

> És un no rotund a les patents i manipulacions dels organismes vius.

> És la última possibilitat de l’agricultura i l‘alimentació ecològica a Catalunya.

> És la salut a través de l’aliment (per saber el que mengem, hem de saber el que sembrem).

> És l’aliment com a necessitat humana i no com a mercaderia industrial.

> És el consum crític: alimentació de proximitat, de temporada i saludable.

Recordar-vos també, que estarem presents en una paradeta al llarg de tota la Fira sota el nom de Som Lo Que Sembrem (just al costat de l'entrada principal). Allà podreu firmar a favor de la campanya, recollir informació i adquirir plantes d'estèvia com a forma de donar suport a la mateixa, així com saludar-nos i coneixer-nos si s'escau.

Hi sou tots/es convidats/des! Us hi esperem!