dijous, 4 de març de 2010

Dissabte tots a Bellpuig!

El proper dissabte 6 de març se celebrarà a Bellpuig el primer Aplec Independentista de Ponent: una iniciativa nascuda del conjunt de col·lectius de l’Esquerra Independentista de les nostres comarques i que té la voluntat de ser un lloc de trobada dels independentistes de les Terres de Ponent.


Entre els vuit col·lectius que l’organitzen ens hi trobem el col·lectiu Perquè vull! de Tàrrega. Hem de dir que estem molt satisfets i que valorem com una sort i una oportunitat que es realitzi a la nostra comarca. L’Aplec té la pretensió de generar complicitats entre totes les persones independentistes i d’esquerres de les nostres terres, i entre els mateixos col·lectius. La iniciativa, que portarà per lema Des de Ponent també construïm els Països Catalans, permetrà visualitzar, a més, que l’Esquerra Independentista és un moviment polític i social amb un projecte nacional propi i que treballa a diferents poblacions de les nostres comarques. També l’integren la Candidatura d’Unitat Popular de Lleida i diversos casals i col·lectius de joves.


Així, l’Aplec inclourà tres espais per a la formació i el debat: una xerrada que ens ha d’apropar a la realitat social i cultural de la Franja de Ponent, una part del territori sovint massa oblidada; una taula rodona que buscarà analitzar, per una banda, l’impacte de les consultes sobiranistes i, per l’altra, les perspectives de futur; i una xerrada que ha de dibuixar quin model productiu, des d’una òptica d’esquerres, han de tenir les Terres de Ponent i cap on ha d’avançar la pagesia,que es troba dins un model econòmic global injust imposat des d’Europa i l’Estat espanyol. A part d’això, hi haurà lloc per una calçotada al migdia i una cercavila amb una mostra ben rica i diversa de la nostra cultura popular: els Dimonis Foc Foll i Tabalers Folls de Bellpuig, la Colla Gegantera de l’Arreu de Mollerussa, els bastoners de Lleida i de Balaguer, els Grallers de la Barra i els bastoners de l’Esbart Albada de Tàrrega) que, a partir de les 19.30 h, recorreran els carrers del poble. Per acabar, hi haurà un sopar, un espectacle de monòlegs i un concert amb el grup Les Absentes (el Solsonès). Tots els actes es duran a terme al castell de Bellpuig i començaran a les 12 del migdia.


Us hi esperem!

Cap comentari: