dilluns, 24 d’agost del 2009

L'EI de Ponent organitza diversos actes en motiu de la Diada Nacional de Catalunya


Un any més l’esquerra independentista de Ponent és prepara per commemorar la Diada, aquest any sota el lema: “Unitat Popular per la Independència i el Socialisme”.


Els actes comencen el divendres quatre de setembre a Balaguer amb el sopar de lliurament dels premis Moragues-Basset i Manuel Gonzàlez Alba i una posterior actuació musical organitzats pel Casal Pere Tercer de Balaguer. El dissabte cinc de setembre el Col·lectiu Perquè Vull! celebrarà la diada a Tàrrega amb una xerrada sobre el Roser, una mostra de cultura popular, sopar i cantautor. I finalment, a Lleida el dia onze tindrà lloc la tradicional ofrena al Roser i la posterior manifestació que comptarà amb mostres de cultura popular i un acte polític convocat per l’Assemblea de Joves de Lleida (AJLL) i la Candidatura d’Unitat Popular de Lleida (CUP).


Enguany pren especial rellevància l’ofrena floral al Roser. per tal de denunciar en primer lloc la conversió del Roser en un Parador Nacional i a més a més, la repressió que comportà l’anterior diada amb l’agressió i detenció d’un jove que protestava pacíficament. Així mateix ho ha asseverat el regidor de joventut, Oriol Yuguero, cap de la comitiva del PSC a qui suposadament volia agredir el jove segons els Mossos d’Esquadra. Paral·lelament i prèviament a la Diada la campanya de suport “Salvem el Roser, Gerard Absolució” donarà a conèixer novetats sobre el cas i s’extendrà fora de Lleida per difondre el cas arreu de les Terres de Ponent i la resta dels Països Catalans.