dimarts, 28 d’abril del 2009

La repintada va ser un èxit!

Aquest passat 25 d’Abril diversos membres de l’Associació Guixanet i del Col·lectiu Perquè Vull! vàrem repintar el mural que des de fa quinze anys forma part de la fisonomia del carrer Capellans de Tàrrega.

Un dia tan especial com aquest, recordant la derrota de les tropes de Carles d’Austria en mans de les de Felip V a la batalla d’Almansa el 1707 i celebrant la diada del País Valencià, va ser l’elegit per a fer un rentat de cara a aquest històric mural. Els anys i diverses pintades, algunes de caire feixista, l’havien deixat força malmès i necessitava una bona repassada. Amb un ull mirant al cel ennuvolat i pinzells en mà, una desena de membres d’aquestes entitats targarines (vegeu la foto adjunta) ens encarregàrem de deixar el mu
ral tal i com l’havien creat uns quants joves anys endarrera. Aquest, cal recordar-ho, fa memòria dels anys passat des d’una altra data d’infaust record, l’11 de Setembre de 1714 fins el moment de creació del mural, l’any 1994. 280 anys d’ocupació d’aquesta país que segueixen augmentant dia a dia, any a any.

Esperem en breu realitzar algun altre mural de caire similar i comptar amb la vostra ajuda en la seva elaboració. Visca la Terra Lliure!

1 comentari:

cal·lo ha dit...

Ei, molt xules les fotos. Sí, sí, perfecte que ho haguem repintat. Ja ens veurem.
Salut i visca la terra!