dijous, 15 de gener del 2009

Nova concentració: Aturem la massacre a Gaza!


El proper dissabte dia 17 a les 19 hores s'ha convocat una nova manifestació en suport al poble palestí. La convoquen l'Assemblea Targarina per la Pau (formada per diferents entitats i col·lectius de Tàrrega) i l'Associació d'Immigrants Magribins Sant Eloi. La manifestació consistirà en un itinerari silenciós pel centre de la ciutat (Plaça Major, Carrer del Carme, Carrer Agoders) amb el lema "Tàrrega està amb Gaza", seguit d'un seguit d'actes a la mateixa Plaça Major:

- Encesa d'espelmes col·lectiva i pintada per la pau (us invitem a portar les vostres espelmes!)
- Lectura de poemes a favor de la pau
- Projecció de fotografies i imatges

Esperem la vostra assistència i preguem que en feu la màxima difusió!

Alhora, es presentarà una moció al ple de l'Ajuntament intentant que aquest es posicioni favorablement a la fi del conflicte a la franja de Gaza. A continuació us presentem l'escrit que s'entregarà al consistori:

MOCIÓ PRESENTADA PER L’ASSOCIACIÓ NOUS ESPAIS, ASSEMBLEA PER LA PAU, COL·LECTIU PERQUÈ VULL! I L’ASSOCIACIÓ D’IMMIGRANTS MAGRIBINS SANT ELOI.

L’estat d’Israel va començar a bombardejar la franja de Gaza el passat 27 de desembre. Dies més tard, el 3 de gener, va iniciar una invasió terrestre dividint la franja en tres parts. Després de dues setmanes d’atacs militars israelians més 1000 palestins han mort (335 dels quals, a data de 15 de gener, són nens) i més de 5000 persones han estat ferides. Més d’un milió i mig de persones es troben en risc humanitari.

Aquest atac ha tingut conseqüències nefastes per al conjunt de la població civil palestina, una població que en els mesos anteriors a l’escalada militar ja sofria nombrosos patiments. En primer lloc, fruit del bloqueig de la Franja per part de l’estat d’Israel, que ha privat l’entrada d’aliments al territori. I en segon lloc a causa de la congelació de fons destinats a la cooperació i el desenvolupament de la Unió Europea, després que Hamàs guanyés les eleccions palestines de l’any 2006.

Durant l’atac militar, l’estat d’Israel no ha fet concessions a la població civil en els constants bombardejos sobre la franja de Gaza. Fins i tot edificis d’institucions destinades al foment de la pau han estat objecte de bombardejos: la seu de ONU a Gaza o l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats Palestins al Pròxim Orient, que proveeix aliments a la meitat del milió i mig d’habitants de Gaza, han estat objectiu militar israelià.

Tots aquests fets suposen una clara vulneració dels Drets Humans i del Dret Internacional Humanitari. Un estat de dret no pot vulnerar les lleis internacionals humanitàries que emanen de la declaració de Ginebra.

Davant d’aquesta situació volem expressar la nostra ferma condemna i rebuig als atacs d’Israel a la Franja de Gaza i de qualsevol tipus de violència, que suposen un pas enrere per assolir una solució justa i pacífica a la situació del Pròxim Orient.

Per aquest motius l’Ajuntament de Tàrrega

ACORDA:

  1. Condemnar els atacs d’Israel a la Franja de Gaza.

  2. Reclamar l’aturada immediata dels atacs d’Israel a Gaza, així com l’adopció d’un alto al foc a la zona.

  3. Reclamar la fi del comerç d’armes entre l’estat espanyol i l’estat israelià.

  4. Reclamar la retirada de l’ambaixador espanyol a Israel.

  5. Demanar als govern central i a les diverses administracions públiques que no impulsin o fomentin acords polítics i comercials amb l’estat d’Israel fins que aquest no respecti els Drets Humans, les resolucions de la ONU I el Dret Internacional Humanitari.

  6. Reiterar la ferma convicció que el diàleg entre les parts és l’única via per una solució pacífica i sostenible dels conflictes i des del compromís de la cultura de la pau.


Per la pau, la justícia i la llibertat del poble palestí i de tots els pobles del món!

4 comentaris:

hypatia ha dit...

En el conflicte del Congo han mort 5,5 milions de persones , més que tots els que han mort a les guerres del Vietnam, l'Iraq, l'Afganistan i el conflicte israelianopalestí. Quantes manifestacions i mocions s’han fet?

A Somàlia un de cada cinc infants no arriba a complir els 5 anys. Quantes manifestacions i mocions s’han fet?

La desnutrició aguda severa provoca la mort de cinc milions de infants cada any. Quantes manifestacions i mocions s’han fet?

Sudan, Etiòpia, el Pakistan, Birmània, l'Iraq, Zimbabwe,.... milions de persones, les crisis humanitàries més desateses i oblidades de la resta del món. Quantes manifestacions i mocions s’han fet?

Xavi ha dit...

I la gent llegeix tot això sentada al sofà de casa. Trist és, certament.

cal·lo ha dit...

Tens raó, tota.
El que cal és prendre consciència de totes les injustícies encara que sigui a partir d' una de concrets. Nosaltres, la gent d' aquest bloc, vull dir, ens organitzem per combatre i enderrocar el que entenem que és el culpable d' aquestes ignominioses injustícies: el sistema capitalista. I això ho fem des del nostre poble i país. Jo em dic: treballa localment i pensa globalment.
Salut!

hypatia ha dit...

Jo crec, des del pragmatisme de la gent que treballem a peu de carrer amb moltes de les injustícies que tu atribueixes al sistema capitalista, que veu cara a cara la duresa de la situació en la que viuen algunes persones, no a milers de kilòmetres d’aquí, sinó al costat de casa nostra, i als que sovint ignorem, que és senzill manifestar-se, prendre consciència i, fins i tot, intentar canviar-ho tot, però que complicat és fer-ho amb les coses més properes.

Tant de bo, algun dia sorgís un grup de gent disposada, no a manifestar-se, sinó a organitzar-se i a actuar perquè les coses comencin a canviar des de la proximitat, des del convenciment que és des d’aquí on ha de començar una veritable revolució social.

Penso que aquestes accions puntuals no combaten ni enderroquen el sistema capitalista. Ans el contrari, l’enforteixen. Nosaltres des d’aquí, des del anomenat “primer món”, decidim què, com, quan i per aquí ens movem pel que es considera el “tercer o quart món”.