dimecres, 16 de juliol del 2008

Presentació del llibre "Tots els camins porten a Romania"

Des del Col·lectiu Perquè Vull! us volem convidar a la presentació del llibre "Tots els camins porten a Romania" del jove autor lleidatà Ramon Usall. La presentació es realitzarà aquest proper divendres dia 25 de Juliol, a les 20.00 de la tarda al bar Kirikú (Plaça de les Nacions Sense Estat) de Tàrrega.

En Ramon, professor d'institut i responsable del segell ponentí Edicions El Jonc, ens submergeix en aquesta a novel·la negra de la mà del detectiu lleidatà Rafael Rovira. Aquest, des del seu tranquil despatx del carrer Cavallers de Lleida, és veu immers des de la visita d'una dona romanesa, Ioana Lupescu, en la resolució d'un cas d'assassinat que el portarà fins la mateixa capital de Romania, Bucarest.

Aquesta novel·la, publicada per l'editorial lleidatana Pagès Editors dins la col·lecció Lo Marraco,
va resultar l'obra guanyadora del Premi de novel·la curta Manuel Cerqueda i Escaler, Nit Literària Andorrana 2007. Aquest no és el primer premi que rep en Ramon, guanyador també del Premi "Rovelló" d'assaig sobre literatura infantil i juvenil, pel seu treball "El món en blau i grana. El Barça d'Eric Castel" i l'any 2005, guanyador del premi d'assaig Abu Bark dins dels Premis Literaris de Tortosa, per la seva obra " La tempestuosa mar blava. Una aproximació als conflictes de la Mediterrània".

Al final de l'acte, hi haurà un tastet de licors típics romanesos. Us hi esperem a tots/es!