diumenge, 18 de maig de 2008

Manifest blocaire contra els transvasaments

Aprofitant la manifestació que s'ha celebrat avui a Amposta, en defensa de l'Ebre, en contra de qualsevol tipus de transvasament i per una nova cultura de l'aigua, el Col·lectiu Perquè Vull! és fa ressò en el seu bloc d'un manifest que varen crear des les terres de l'Ebre la gent de l'Ebresfera:

Els blocaires volem sumar-nos al rebuig que el projecte de transvasament de l'Ebre a Barcelona ha generat a la societat civil del territori. Considerem que la mesura no està justificada i que la canonada que ha d'unir la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) amb la d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) serà una infraestructura permanent que perpetuarà la dependència hídrica de l'àrea metropolitana de Barcelona.

-Per tot això, denunciem l'alarmisme i la manipulació que el govern català i l'Agència Catalana de l'Aigua estan fent de la falta d'aigua i de la insuficiència de les últimes pluges, per justificar el transvasament de l'Ebre a Barcelona. A més, reclamem una informació transparent sobre la millora de la situació dels pantans i també de les aigües subterrànies de les conques internes de Catalunya, ja que l'últim episodi de pluges també ha degut recarregar els aqüífers.

-Denunciem que aquesta política respon als interessos especulatius que pretenen consolidar un model de territori insostenible, de creixement sense límits, que perjudica les Terres de l'Ebre i la resta de territoris perifèrics. Els transvasaments reforcen el consum d'aigua de les grans conurbacions urbanes i les noves zones residencials; generen més expectatives de consum insostenible, d'especulació urbanística, i de destrucció del territori, perquè al mateix temps també fomenten un ús desmesurat de l'aigua, tant a les cases com a les indústries. Els transvasaments no són la solució, sinó l'estalvi, la reutilització de cabals, la recuperació d'aqüífers contaminats i la dessalació.

-Advertim que no es pot parlar de transvasament temporal degut a la sequera, ja que això és un insult a la intel·ligència de la població de Barcelona i de la resta del país. La mesura no contribuirà a canviar el model de gestió del consum, ja que no es revisaran ni es limitaran les concessions a indústries, urbanitzacions, nous regants o complexos turístics. L'ampliació del minitransvasament a Barcelona afavorirà un projecte, la interconnexió de xarxes, al qual la Generalitat va voler renunciar perquè no complia els principis de la nova cultura de l'aigua.

-Fem una crida a la dignitat i la responsabilitat de la classe política de les Terres de l'Ebre, especialment als càrrecs electes de tots els partits polítics, perquè sàpiguen estar a l'altura i defensen els interessos del territori, davant d'aquest engany flagrant als ciutadans, que van acudir a les urnes confiant que els transvasaments ja havien quedat enterrats, i que Catalunya apostava per consolidar la nova cultura de l'aigua.

-Reiterem la nostra oposició a qualsevol transvasament i a la interconnexió de xarxes inclosa en el decret de sequera, ja que obre la porta a d'altres transvasaments, i manifestem el nostre suport a la dignitat de les Terres de l'Ebre, a la Plataforma en Defensa de l'Ebre i qualsevol altra entitat o col·lectiu que compartisca la causa i l'objectiu d'aturar aquest tipus de projectes. Per tant, donem tot el suport a la convocatòria la manifestació del 18 de maig a Amposta, així com a les properes accions que en el mateix sentit es puguen anunciar en els propers dies.

4 comentaris:

cal·lo ha dit...

Ja! Poden estar contents els d' Iniciativa amb les seves polítiques anti-ecològiques i totalment capitalistes: en suport de les grans empreses, dels partits polítics defensors a sang i fetge dels beneficis de les classes dominants i del territori, sempre del territori!

Són els millors els d' Iniciativa, no n' hi ha cap dubte. Qui en tingui encara algun, de dubte, que es posi les mans al cap, que embogeixi, si cal, i que s' escandalitzi d' ell mateix/a. Visca la hipocresia, i l' engany, i la mentida: no els oblidem.

Els pobres de l' Ebre que no esperin res dels partits polítics, ni dels de les seves zones: si fossin dignes, plegarien tots dels seus càrrecs.
Cal portar la lluita a Barcelona!

Tulep ha dit...

ei! no res dir-vos que lo manifest blocaire no el va fer la PDE sinó que va ser una iniciativa dels blocaires de l'Ebre.

www.ebresfera.cat
és com un portal on hi ha adherits molts dels blocs de les Terres de l'Ebre

salut!!
encara que possiblement lo deroguen...la lluita continua!!

cal·lo ha dit...

Ei, des de les Terres de Ponent gràcies pel matís.
No abaixeu la guàrdia, continueu! Salut!

Xavi ha dit...

Gràcies pel comentari Albert, ara mateix faig la corresponent rectificació!

Endavant companys! SALUT!