dissabte, 26 de març del 2011

Festival Independent Aquest Tren Va Massa Lent

27 de març, 16h, Estació RENFE - Tàrrega

En l'actualitat el tren de la Plana tarda més de 3 hores per recórrer els 120 km. aproximats que separen Tàrrega de Barcelona. Per anar de Lleida ciutat a Barcelona fent ús del tren “Avant” o del tren “Alvia”, que baixen fins al Camp de Tarragona i recorren quasi 2 vegades la distància del tren de la Plana, es tarda 1h i 12min. i 1h i 16min. respectivament. Per anar de Lleida ciutat a Madrid amb l'AVE es tarda 2h i 6min. I el pr...eu no resulta pas assequible per a tothom. A què es deu aquesta falta de proporcionalitat?

El motiu del present festival és reivindicar una línia ferroviària que enllaci dignament les terres de Ponent amb la ciutat de Barcelona. Volem un transport públic assequible i adequat als temps presents per anar i tornar de Barcelona sense agafar el cotxe, sense contaminar, sense ser discriminats per pertànyer o viure a terres ponentines. La línia que va de Lleida a Barcelona passant per Manresa tarda molt més del que pot considerar-se raonable. Només demanem deixar de ser els protagonistes d'aquest còmic ranci i centralista.

Si millorem el transport públic net i sostenible i agilitzem la comunicació de les zones interiors de Catalunya amb l'àrea metropolitana TOTHOM en surt guanyant.

Per això diem: TARDEM MASSA ESTONA PER ARRIBAR A BARCELONA!

*Acció-Concert-Reivindicació:
- Tàrrega: 16,00h – Inici concert dalt del tren direcció Cervera
- Cervera: 16,33h – Continuació concert a l’andana Renfe de Cervera
- Cervera: 17,35h – Final del concert dalt del tren de tornada a Tàrrega.

*Col·lectius i grups musicals organitzadors:
Naraina
Comandante Rock
Dolton
La Terrasseta de Preixens
El Petit de Cal Eril
Pànic
La Reserva
Casal Popular Lo Clot de l'Infern
Col·lectiu Perquè Vull!
ICV Tàrrega