divendres, 24 de desembre del 2010

Una resposta ràpida i popular en defensa del català!


Aquest vespre, uns cent cinquanta ciutadans de Tàrrega ens hem concentrat a la Plaça Major, davant de l’Ajuntament, per repudiar les sentències del Tribunal Suprem espanyol que obliguen el govern a acceptar el castellà com a llengua vehicular de l'educació. La resposta targarina ha estat un èxit, ja que ha estat organitzada i convocada amb menys de 24 hores. Paral·lelament, s’han convocat concentracions davant dels ajuntaments d’arreu del país.

El Casal Popular Lo Clot de l’Infern ha estat un dels impulsors i organitzadors de la concentració
de Tàrrega. L’acte ha començat puntualment i des de bon principi s’han pogut escoltar crits com: “Contra la sentència, independència”, “A l’escola, en català” o “Ni França ni Espanya, Països Catalans”. Ha durat uns tres quarts d’hora i per acabar s’ha llegit un manifest conjunt signat per diverses associacions de la ciutat. A més, el cant dels Segadors ha clos definitivament la convocatòria.


Des del projecte per un Casal Popular a Tàrrega, motivats per dinamitzar l’activitat cultural i política a la nostra comarca, volem expressar algunes consideracions a part del manifest:
  1. La resposta a la situació actual de subordinació política i lingüística que patim només la superarem amb l’organització popular de la ciutadania i la societat civil catalanes. La construcció nacional ha de basar-se en el treball constant, perseverant, en tots els àmbits (sindical, cultural, seleccions esportives...) i les mobilitzacions al carrer.

  2. No creure més en uns partits polítics que ens han dut a aquest atzucac nacional actual. Ni les polítiques pseudosobiranistes d’ERC i CIU ni el parany que ens paren les grandiloqüents veus de nous salvadors i messies de la pàtria.

  3. Fem una crida a la insubmissió civil i responsable per part del professorat en front d’aquest atac directe a la llengua i a la identitat pròpia, i exigim que les institucions no acatin les sentències.

Contra la sentència, Independència!


Casal Popular Lo Clot de l’Infern
Col·lectiu Perquè Vull!