divendres, 24 d’octubre del 2008

Èxit del Correllengua 2008 a Tàrrega


Aquest cap de setmana s’ha celebrat el Correllengua a Tàrrega, organitzat pel Col·lectiu Perquè Vull! i l'Associació Guixanet. La flama de la llengua catalana, el major tresor de la nostra cultura, s’ha aturat a la nostra ciutat, per tal que els targarins puguem prendre part de la reivindicació d’un major ús social del català, i per posar al carrer el problema que viu la nostra llengua.

Els actes van començar el divendres amb una xerrada molt interessant, celebrada la Biblioteca Comarcal, realitzada pel col.lectiu Veu Pròpia, sobre el català i les persones nouvingudes. Aquest col.lectiu es format per nous catalans que no tenien el català com a llengua pròpia i que l’han acabat adoptant per al seu ús diari. Fan difusió de la nostra llengua a altres persones nouvingudes.

A continuació els Grallers de la Barra de Tàrrega van acompanyar l’Estelada i els participants a la xerrada fins a la Plaça Major, on es va fer el primer concurs de porronaires. Es van repartir tres premis. El d’alçada, amb dos metres de raig de porró ajudat per una escala i un altre participant va correspondre al Joan Salvadó. El de titius o de duració mentre es van contant titius, se’l va emportar el Gerard Corbella amb 20 titius. La darrera modalitat, la d’estil lliure, la va guanyar el David Giribet, amb una porronada del revés, tot un repte.

A l’acabar, música i passada de porrons per la plaça, mentre es podia anar degustant pa, vi i sucre, i fruits secs.

El dissabte es va celebrar el tradicional Correllengua infantil, amb una cercavila que va sortir de l’Ateneu, i que va acabar a la Plaça Major. Hi van formar part els Grallers de la Barra de Tàrrega, els Grallers de Lleida, l’Esbart Albada i els diables Carranquers de Cervera. Durant la cercavila, els més joves de l’Esbart Albada van realitzar danses i balls de bastons.

A continuació espectacle infantil amb la Companyia Pedrol-Pedrós, i la xocolatada amb coca de l’Agrupament Escolta i Guia Mestre Güell-Roger de Llúria de Tàrrega.

Aprofitem per agraïr com cada any, la col.laboració desinteressada de l’Esbart Albada, la Regidoria de Cultura i l’Agrupament Escolta, i aquest any també als Grallers de la Barra de Tàrrega.

A la nit es va dur a terme l’acte més multitudinari del Correllengua. El concert dels Antònia Font, la Terrasseta de Preixens i el Punxadiscos Pilós, amb una entrada de 1.200 persones. Tot un èxit de participació, sobretot gràcies al renom dels mallorquins que van portar molt de públic a la Sala MerCAT.

Cal destacar el bon moment de forma de la banda de Tàrrega, la Terrasseta de Preixens, i la festa que van portar.

Per acabar només ens cal dir que la flama de la llengua no s’acabi, i que fins al proper Correllengua, tots i totes prenguem part per la defensa de la nostra llengua, que és la nostra cultura i la nostra identitat, o serem vençuts com a poble.

Cercavila del Correllengua infantil

Actuació dels targarins La Terrasseta de Preixens, amb el cap-gros Guantxo d'invitat sorpresa