dijous, 11 de setembre del 2008

Manifest per la Diada Nacional de Catalunya

Els Països Catalans ja portem més de 3 segles de lluita i resistència per tal de no acabar integrats i anorreats a tots els nivells pels Estats espanyol i francès. Avui, 11 de Setembre de 2008, Diada Nacional de Catalunya, reafirmem el nostre compromís d’organització i construcció i la nostra més ferma voluntat d’alliberament nacional i de classe.


Així doncs, reivindiquem que els Estatuts d’autonomia mai han estat la resposta a l’opressió que patim com a poble i que mai hem cregut que la solució fos suplicar a Madrid o París que ens respectessin. Les reformes estatutàries sols han servit i serviran per continuar la nostra agonia nacional negant-nos altre cop la nostra voluntat d’alliberament mentre els Estats espanyol i francès ens esmicolen i neguen la unitat com a poble. Per altra banda, la Unió Europea cada cop adopta les tesis econòmiques del capitalisme més destructiu i conservador, on els i les treballadores esdevenen una mà d’obra barata al servei d’empresaris sense escrúpols, cada cop es redueixen més els drets laborals dels assalariats i classes més febles com demostra la nova Directiva europea que planteja un augment de la jornada laboral setmanal fins a les 65 hores o la Directiva europea d’expulsió dels i les nouvingudes, humiliant i condemnatòria per a tot el conjunt d’immigrants. Com a poble que no renuncia a viure plenament la seva cultura no renunciem ni renunciarem, doncs, al dret democràtic de l’Autodeterminació, al dret de decidir, dret cabdal que ens ha de servir per seguir amb el nostre objectiu de transformar la societat per arribar algun dia a uns Països Catalans totalment lliures i socialment justos.


A Tàrrega vàrem organitzar uns actes populars el dia 6 de Setembre, per demostrar que la Diada ha de ser quelcom més que l’actuació institucional que cada any es repeteix al monument de la nostra ciutat dedicat a Rafael de Casanova. Reivindiquem, doncs, una jornada que impliqui més a la ciutadania amb actes menys simbòlics i molt més conscienciadors.


Perquè creiem que una altra Tàrrega és possible dins d’un projecte nacional de democràcia popular participativa.

Perquè els i les targarines no acceptem les decisions dels nostres polítics, que especulen amb el sòl, agredeixen el territori i provoquen un creixement demogràfic insostenible.

Perquè creiem fermament en la Unitat Popular com a única eina per avançar en aquest camí de lluita.


Per una Tàrrega viva i combativa!

Per uns Països Catalans independents i socialistes!

Visca la terra!