dimecres, 16 de desembre del 2009

Resultats de la consulta del 13-D


Per fi, després de molts dies de preparacions, petits maldecaps i il·lusions arribà el dia 13 de desembre. A Tàrrega podien votar 13.263 persones; poc més de 3.000 persones més que en les darreres eleccions ja que en aquest dia, en aquesta consulta, tots hem de poder decidir: els catalans residents aquí i majors d’ edat, els joves que tenen a partir de 16 anys i tots els immigrants que treballen i viuen a Tàrrega perquè tots som catalans i targarins.


Informem, doncs, que a la nostra població han exercit el seu dret a vot un total de 2.862 persones, cosa que suposa un 21,45% del cens estimat. 2.690 de les quals ho han fet a favor de la independència dels Països Catalans, 104 en contra, 67 en blanc i s’ha comptabilitzat un vot nul. El SI representa un 94% dels vots a favor, és a dir, una aclaparadora majoria.


A Tàrrega, el Col·lectiu Perquè Vull! continuarem treballant a favor de la nostra independència nacional i través del dret a decidir, el dret a l’autodeterminació. I perquè aquest es dugui a terme a tot el territori, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, de forma lliure, democràtica, pacífica i legal, caldrà, però, plantar cara als Estats Espanyol i Francès. En aquest marc caldrà, doncs, algun dia desobeir les seves lleis, cosa que només serà possible amb la unitat popular.


Volem felicitar des d’aquí, també, als impulsors i organitzadors de la Plataforma Tàrrega Decideix per la senzilla raó de fer possible un projecte tan ambiciós com aquest. A tots ells i a tots els col·laboradors el nostre suport i la nostra felicitació per la seriositat i la feina ben feta.


Visca la Terra!

dimecres, 9 de desembre del 2009

Uns altres ulls també diuen SÍ a la Consulta

El proper 13 de desembre és el dia en què els ciutadans de 161 municipis del Principat poden exercir el seu dret a decidir sobre la independència nacional del nostre poble. Tàrrega n’és un d’ells i el col·lectiu Perquè Vull! hi donem tant moralment com amb recursos humans el nostre suport. Malauradament, i és cert, aquestes són consultes no vinculants, però hem d’entendre que no són només simbòliques. Són una petita forma d’accedir al nostre dret a l’autodeterminació com a poble oprimit: dret democràtic irrenunciable i sistemàticament negat pels Estats Espanyol i Francès.

Si aquestes consultes es realitzen és perquè els ciutadans les hem organitzat autònomament. L’Estat Espanyol i la seva suposada “democràcia constitucional” no ens deixa exercir legalment aquest dret més que legítim. Cap Ajuntament ni la Generalitat poden convocar un referèndum d’aquestes característiques perquè l’Estat, i cal que ho diguem ben alt, ens ho prohibeix explícitament. Això és el que no podem obviar el dia 13: l’Estat Espanyol ens continua oprimint tot i que d’una manera més subtil: amb una Constitució fruit del pacte del franquisme i els partits que governen a Madrid i a Catalunya. Cal veure el joc que han jugat les cúpules del PSC en intentar silenciar aquestes consultes a molts ajuntaments.


També volem remarcar que com a col·lectiu decididament independentista i d’esquerres, defensem el marc territorial de la nació completa: el marc dels Països Catalans. El País Valencià com la resta de territoris són part d’aquest poble malgrat que, degut a l’opressió que des de fa més de tres segles patim, alguns independentistes puguin dubtar-ho. Allà també hi ha independentistes i això és un fet. Les fronteres administratives existents no són altra cosa que l’intent de dividir-nos i negar-nos la unitat com a poble: de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar.


Al nostre poble s’ha configurat la Plataforma Tàrrega Decideix per tirar endavant aquest ambiciós projecte. Com dèiem ha de ser una entitat privada la que organitzi la Consulta perquè de no ser així es pot transgredir la legalitat. El que nosaltres entenem és que no ens podem quedar aquí, no ens hem de sotmetre a unes lleis que ens empresonen. Tard o d’hora el poble català haurà de plantar cara als Estats espanyol i francès i desobeir les seves lleis. No podem ser covards ni creure i confiar en el suport d’Europa. Plantejar-nos aquest procés d’autodeterminació en el marc de la Unió Europea implica deixar fora de la voluntat popular la decisió sobre el model econòmic, social i cultural que volem per a uns Països Catalans independents. Tampoc creiem en la fórmula de la independència indolora que alguns prediquen des d’un suposat Parlament independentista. Els partits polítics ja han demostrat amb fets les contradiccions que pateixen en relació als seus estimats discursos. La classe política és obsoleta: han de demostrar que posen la voluntat popular catalana per sobre de la legalitat espanyola.


Per últim volem deixar clar que malgrat ser independentistes i dir Sí en la Consulta no creiem que una sobirania plena seria solució a les problemàtiques de la ciutadania. Hi ha més d’un milió d’aturats arreu dels Països Catalans, la precarietat laboral és elevadíssima, sobretot entre els joves i els immigrants, i la corrupció política i judicial és ja un fet prou assumit. En definitiva, la crisi econòmica capitalista és el rostre més cruel i genuí d’un sistema basat en les explotacions dels recursos naturals, la injustícia i les desigualtats a escala mundial. El col·lectiu Perquè Vull! no creiem que la solució sigui tan sols la Independència nacional sinó també l’aposta ferma per un canvi en les relacions socials, econòmiques i humanes en profunditat.