dimarts, 21 de juliol del 2009

La crisi a Tàrrega: el model capitalista qüestionat

Una trentena de persones assistiren el dia 17 d’aquest mes a la xerrada “Les raons de la crisi actual i les seves conseqüències i alternatives” organitzada pel col·lectiu targarí Perquè Vull! L’acte començà poc després de les vuit del vespre i consistí en una entenedora explicació sobre el funcionament del model d’economia capitalista. El Josep Manel Busqueta raonà i demostrà amb dades i estadístiques les enormes desigualtats i injustícies pròpies, intrínseques, que el capitalisme genera i després desmentí que les causes d’aquesta crisi actual hagin estat provocades per factors externs de l’economia tal i com plantegen a la ciutadania els governs i els mitjans de comunicació de masses. La crisi ve donada per les grans contradiccions del model capitalista que permet que més del 80% de la riquesa del planeta estigui en mans d’una minoria de la població condemnant a la resta, la immensa majoria, a viure amb pobresa, explotació i, fins i tot, a morir de fam. Per últim, exposà algunes solucions que el Seminari d’Economia Crítica Taifa creu que són les úniques que permetrien que no tornessin a ser les classes populars dels països occidentals les que qui acabin pagant la crisi, com ja està succeint. Plantejà seriosament, entre moltes d’altres, per exemple, d'introduir mesures tal com una renda bàsica per a totes les persones aturades. Solucions concretes i d’aplicació immediata però que el Seminari d’Economia Crítica com el Col·lectiu Perquè Vull! creiem fermament que a la llarga haurien de portar a un canvi real i profund en les relacions socials i econòmiques globals per assolir un nou model basat en el benefici col·lectiu de la majoria, la justícia social i l’aprofundiment democràtic.

A continuació podeu veure alguna de les fotografies preses durant l'acte:


La presentació de l'acte va córrer a càrrec d'un membre del Col·lectiu

En Josep Manel Busqueta enmig de la seva presentació

Vista general dels assistents a l'acte

dilluns, 13 de juliol del 2009

Xerrada "Les causes de la crisi"


El proper divendres 17 de juliol a les vuit del vespre tindrà lloc a la sala adjunta de la Biblioteca Comarcal de Tàrrega una xerrada sobre la situació de crisi que vivim.

L’organitza el Col·lectiu Perquè Vull! de Tàrrega sota el títol “Les raons de la crisi actual i les seves conseqüències i alternatives” i anirà a càrrec de Josep Manel Busqueta, membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa, formació d’un grup d’economistes que es qüestiona fermament el model capitalista. Des del Col·lectiu Perquè Vull! entenem que el sistema capitalista es basa en les desigualtats i l’explotació i denunciem que actualment al nostre país aquesta crisi encara aguditza més la precarietat entre les classes desfavorides, els joves i les persones immigrades, destrueix el nostre territori i patrimoni col·lectius i justifica l’atur generalitzat que ja afecta a més d’un milió de persones arreu dels Països Catalans.

Animem a tots els targarins i veïns de l’Urgell a què assisteixin a aquesta xerrada per debatre, conèixer i afrontar millor la situació. Us hi esperem!