dilluns, 28 de juliol del 2008

"Tots els camins porten a Romania" presentat


El passat divendres vàrem realitzar, tal i com havíem anunciat, la presentació del llibre d'en Ramon Usall, "Tots els camins porten a Romania". Agrair de nou, tan a en Ramon per la magnífica presentació que ens va realitzar (una magnífica publicitat!), com a l'Ángeles, per cedir-nos el Kirikú per a realitzar-la. Us deixem un parell de fotos de l'acte, la primera en plena presentació de llibre i la segona, més distesa, gaudint dels licors romanesos que va portat en Ramon per amenitzar i remullar el final de la presentació.

Fins la pròxima!

dimecres, 16 de juliol del 2008

Presentació del llibre "Tots els camins porten a Romania"

Des del Col·lectiu Perquè Vull! us volem convidar a la presentació del llibre "Tots els camins porten a Romania" del jove autor lleidatà Ramon Usall. La presentació es realitzarà aquest proper divendres dia 25 de Juliol, a les 20.00 de la tarda al bar Kirikú (Plaça de les Nacions Sense Estat) de Tàrrega.

En Ramon, professor d'institut i responsable del segell ponentí Edicions El Jonc, ens submergeix en aquesta a novel·la negra de la mà del detectiu lleidatà Rafael Rovira. Aquest, des del seu tranquil despatx del carrer Cavallers de Lleida, és veu immers des de la visita d'una dona romanesa, Ioana Lupescu, en la resolució d'un cas d'assassinat que el portarà fins la mateixa capital de Romania, Bucarest.

Aquesta novel·la, publicada per l'editorial lleidatana Pagès Editors dins la col·lecció Lo Marraco,
va resultar l'obra guanyadora del Premi de novel·la curta Manuel Cerqueda i Escaler, Nit Literària Andorrana 2007. Aquest no és el primer premi que rep en Ramon, guanyador també del Premi "Rovelló" d'assaig sobre literatura infantil i juvenil, pel seu treball "El món en blau i grana. El Barça d'Eric Castel" i l'any 2005, guanyador del premi d'assaig Abu Bark dins dels Premis Literaris de Tortosa, per la seva obra " La tempestuosa mar blava. Una aproximació als conflictes de la Mediterrània".

Al final de l'acte, hi haurà un tastet de licors típics romanesos. Us hi esperem a tots/es!

dijous, 3 de juliol del 2008

I Trobada Independentista de Ponent

Aquest proper dia 12 de juliol el Casal Pere III – Ateneu de Balaguer celebra, coincidint amb una festa tan popular com és la Transsegre, el seu cinquè aniversari i alhora organitza la I Trobada Independentista de Ponent.






Us remetem la informació que podem trobar en el seu bloc:
Us detallem el programa d’actes previstos per al 12 de juliol. Tots tindran lloc a la Placeta de l’Alguer.

5è ANIVERSARI DEL CASAL PERE III. 12 de juliol. Placeta de l’Alguer

21 h. Primera Trobada independentista de Ponent -Participació dels casals de les comarques de Ponent, amb venda de material i exposició d'activitats, projectes i accions.

22 h. Sopar popular
-Preu popular: 8 E
-Contingut: Entremès + cassola de tros + fruita i coca + aigua + vi + pa + moscatell. Hi haurà un menú per a vegetarians.
-Es trametran tiquets a cada casal que participi en la trobada

23 h. CONCERT

-Josep Maria Cantimplora i l’Orquestra Cloratita
-El Belda i el Conjunt Badabadoc
-Skalivada


Actuació dels Bastoners del Pla de l’Aigua (Casal l’Ocell Negre, Lleida)


El dia 12 de juliol coincideix amb la celebració de la TRANSSEGRE a la ciutat de Balaguer, amb la qual cosa és el dia de l’any que la ciutat és més plena de gent, ja que a la nit hi haurà també revetlla a baix al riu, i l’endemà diumenge al migdia es pot veure l’arribada de les barques pel riu Segre. Arran d’aquesta coincidència, es podrà disposar de ZONA D’ACAMPADA GRATUÏTA per a tot aquell que vulgui fer estada a Balaguer. La zona on es duran a terme tots els actes de l’aniversari del Casal es troba a molt poca distància del lloc de celebració de la Transsegre.

Aquesta TROBADA INDEPENDENTISTA DE PONENT té vocació rotativa. Es vol, per tant, que en properes edicions pugui transportar-se a d’altres indrets de les nostres comarques en què treballin altres casals independentistes. Vol ser un espai anual en què es puguin trobar i intercanviar experiències aquells que treballen autoorganitzadament per a l’alliberament social i nacional dels Països Catalans en la zona occidental del Principat, amb l’objectiu d’estimular les accions comunes i el reaprofitament dels esforços.

Tots aquells que vulgueu participar en el sopar popular, poseu-vos en contacte amb el Casal ja que és imprescindible de reservar amb antelació. Ho podeu fer enviant un missatge a l'adreça de correu electrònic del Casal: casalpereiii@gmail.com (indiqueu en l’assumpte: ANIVERSARI).

Des del Col·lectiu Perquè Vull! volem felicitar a la gent del Casal Pere III pel seu aniversari i per la feina que estant portant a terme. També felicitar-los per la iniciativa que han tingut creant la Trobada Independentista de Ponent, que esperem que es consolidi amb el pas del temps i serveixi com a punt d'intercanvi de pensaments, de treball i de coneixements entre totes les organitzacions i col·lectius independentistes de Ponent. Us animem a tots i totes a ser presents a Balaguer aquest dia i donar així el vostre suport a la Trobada.

Aprofitem l'ocasió i des d'aquestes línies també felicitem a l'Assemblea de Joves de Lleida, que el passat cap de setmana va celebrar el seu segon aniversari. Endavant i sort en el futur!