dilluns, 28 d’abril del 2008

Imatges de la 1a. Mostra d'Entitats de Tàrrega


La Mostra d'Entitats, així com la diada de Sant Jordi, va ser tot un èxit i ens va ajudar a donar a conèixer una mica més el nostre recentment creat Col·lectiu Perquè Vull!

Us adjuntem alguna de les fotografies que vàrem realitzar durant la mateixa, on podem veure la paradeta on ens vam instal·lar, recollint firmes i donant-nos a conèixer, durant tot el matí del diumenge.

Per finalitzar la jornada, és va celebrar una paellada popular on vàrem poder compartir taula, conversa i idees amb els companys de l'Associació per la Cultura Nacional Guixanet de Tàrrega, també presents a la mostra.

Felicitar als organitzadors d'aquesta iniciativa, una bona oportunitat per donar a conèixer les diferents associacions que conviuen, cadascuna en el seu àmbit, a la ciutat de Tàrrega.

SALUT!

divendres, 25 d’abril del 2008

1a. Mostra d'Entitats de Tàrrega: També presents!


Aquest diumenge, 27 d'Abril, ens podreu trobar a la 1a Mostra d'Entitats de Tàrrega, que organitza l'Ajuntament de la ciutat.

Després de l'èxit de la paradeta que vàrem muntar per la diada de Sant Jordi, repetim, amb més o menys els mateixos continguts i amb ganes de que molta més gent s'interessi pel nostre Col·lectiu.

Allí estarem, de deu del matí a dues de la tarda encantats de saludar-vos. Us esperem a Sant Eloi!

dijous, 24 d’abril del 2008

Gran diada de Sant Jordi


La veritat és que ens bullia dins el cap com podia ser la nostra primera cita pública amb la gent de Tàrrega i com aniria aquesta primera paradeta, però el que no imaginàvem és que puntuals a les deu del matí ja la tindríem preparada i fent el goig que podeu jutjar en aquesta primera fotografia. Un bon grapat de llibres, causes amigues per a les que firmar i moltes ganes de que tot sortís rodó en un dia tant important per als catalans com és el dia de Sant Jordi.

Van ser més de vuit hores on es va poder veure un bon reguitzell de targarins desfilant davant de les parades que hi havia muntades al centre de Tàrrega per motiu de la Diada. I entre elles, la nostra, on una gran quantitat de gent es va aturar, ja bé interessant-se pels llibre d'Edicions El Jonc, ja bé per firmar per a una Catalunya lliure de transgènics o per a una Catalunya amb total poder de convocatòria de referèndums, o bé mostrant interès pel nostre recent creat Col·lectiu.

Agrair doncs l'interès de totes aquelles persones amb les que vam poder compartir una estoneta de dia, així com la gent que va organitzar les parades. Per últim, una darrera foto on es pot veure gent interessada en la parada, ja ben entrada la tarda.


Gràcies a tots i totes! Fins aviat!

dimarts, 22 d’abril del 2008

Sant Jordi 2008: Paradeta del Col·lectiu


Demà dimecres coincidint amb la diada de Sant Jordi, el Col·lectiu Perquè Vull! instal·larà, conjuntament amb altres establiments i col·lectius targarins, una paradeta a la cruïlla dels carrers del Carme i Santa Anna.

La idea de la paradeta sorgeix arran de donar a conèixer el nostre col·lectiu, com ja sabeu format recentment, i alhora donar a conèixer la feina que està fent Edicions el Jonc,
editorial independentista, d'esquerres i compromesa amb la llengua catalana en l'àmbit dels Països Catalans i que té la seu a Lleida. Amb llibres d'autors tant d'aquí com en Manuel de Pedrolo o tant
internacionals com en Jean-Paul Sartre, intenta convertir la lectura en l'arma imprescindible per aquelles persones que combaten la imposició del pensament únic. També podreu trobar alguns exemplars del llibre que han escrit Antoni Rubio i Hèctor Sanjuan sobre el grup valencià Obrint Pas (més informació al seu bloc).

Per últim, tindrem a l'abast de tothom, informació sobre la Plataforma Som Lo Que Sembrem i la seva campanya
destinada a que s'aturin els cultius transgènics a Catalunya i també de la campanya que organitza la Plataforma pel Dret a Decidir, sobre el fet que des de Catalunya tinguem el dret de convocatòria de qualsevol tipus de referèndum. En els dos casos, podreu firmar i donar el suport a aquestes campanyes.

Us esperem a tots i totes!

dilluns, 21 d’abril del 2008

Un carrer per a no caure en l'oblit

Tot i que amb uns dies de retràs, avui 21 d'Abril hem presentat a l'Ajuntament el prec demanant que es coincideixi el nom de Guillem Agulló a un carrer de Tàrrega. No volem que aquesta, ni cap agressió feixista, com les ocorregudes últimament, caigui en l'oblit i tenir-la present en el nostre dia a dia ens pot ajudar a comprendre que fets com aquests, no poden ni repetir-se, ni permetre's , mai més.

Creiem que el proper dilluns entrarà el prec al ple de l'Ajuntament, ja us informarem de la decisió que aquest adopti.

SALUT!

divendres, 11 d’abril del 2008

15 anys sense Guillem Agulló

Des del Col·lectiu Perquè vull! volem retre el nostre petit homenatge a la memòria del malaurat company Guillem Agulló Salvador, que tal dia com avui, ara ja fa quinze anys, ens va deixar assassinat a Montanejos (Alt Millars).

Guillem Agulló va néixer el 1975 a Burjassot (l’Horta). Militava a Maulets i l'any 1993 el van matar a ganivetades. L’autor material del crim i els seus acompanyants eren coneguts per la seva ideologia d’extrema dreta i espanyolista; bo i així, el jutge i els partits hegemònics al País Valencià van negar mil vegades el mòbil polític del crim.

Els sequaços dels assassins van voler celebrar la proesa i feren llenya de l'arbre caigut. Una setmana després del crim desplegaren una pancarta al camp del Mestalla, amb el text “Guillem, jódete”, i la família de la víctima va començar a rebre trucades amenaçadores i d’escarn; un suplici que ha durat anys i que no ha estat perseguit policialment.

El judici pel cas va tenir lloc a Castelló de la Plana el 1995. El jutge va condemnar un dels acusats i autor confés de les ganivetades, Pedro Cuevas, a catorze anys de presó per homicidi, i va absoldre la resta del grup. El judici va ser irregular, perquè el jutge acceptà un estrany testimoni “X”, presentat per la defensa, que declarà sota secret, i per tant no fou possible rebatre’l. Maulets, que exercia l’acusació particular, es retirà del judici. Pedro Cuevas només va complir quatre anys de presó, i en les eleccions autonòmiques del maig de 2007 es presentà a les llistes del partit ultradretà Alianza Nacional en el número 4 per Xiva.

Tant de bo aquest fos un fet aïllat, però en aquests darrers quinze anys, les agressions per part de l'ultra-dreta no han cessat, ni al País Valencià, ni al Principat, ni enlloc. Amb la permissivitat policial com a testimoni passiu, podríem enumerar centenars d'agressions contra immigrants, centres socials, llibreries i seus de partits d’esquerra i nacionalistes, amb total indiferència mediàtica i el desdeny governamental.

Per aquest motiu i perquè vull/perquè volem que aquest fet no caigui en l'oblit, presentarem un prec a l'Ajuntament de Tàrrega demanant que es coincideixi un carrer del nostre municipi a la memòria d'en Guillem.

Per últim, cito (sense permís, espero que em perdoni l'autor) un tros del llibre que Jaume Fuster va escriure sobre la mort d'en Guillem:

[…]
Els onze centímetres i dos mil·límetres d’acer t’encaren, Guillem. Et protegeixes de forma instintiva, com pots. Sents talls, als braços, a les mans. No, encara no tens por, només sorpresa, només ràbia, només dolor.

La ganivetada penetra en el pit, buscant el bessó de la vida. Quatre centímetres d’acer en ple cor. I la nit de Montanejos es congela, Guillem, i s’escapa amb el doll de la teva sang, esclata en una blancor fosca i definitiva que desbloca els rellotges, arriba españa, i enceta el ritme dels braços alts… con la camisa nueva que bordaste en rojo ayer, que s’allunya, s’allunya, es fon… volverán banderas victoriosas, i tornes a l’habitació orejada i lluminosa, amb la senyera estelada, la silueta del país -països- que estimes, les fotos de Wembley, el llibre de la Roig, la cinta dels Pets, els cartells dels actes reivindicatius, l’escalfor de la mare, la fermesa del pare, l’alegria enjogassada de les germanes… impasible el ademán.

dimarts, 8 d’abril del 2008

Què és i què vol el Col·lectiu Perquè Vull!?

El Col·lectiu Perquè Vull! va néixer a principis de l’any 2008 amb l’objectiu de lluitar des del nostre àmbit local, targarí i urgellenc, i nacional, català, per eliminar qualsevol tipus d’opressió, ja sigui nacional, social o personal.


Treballem per la independència de la nació catalana, de tots els Països Catalans, perquè estem oprimits socialment, políticament, culturalment, pels Estats espanyol i francès. Lluitem contra aquests Estats perquè no ens permeten escollir lliurement el nostre futur, perquè volen fer desaparèixer la nostra cultura, substituint la nostra llengua, i beneficiar-se econòmicament de la nostra desaparició com a poble en un món globalitzat.


Treballem també per denunciar i combatre les injustícies i les desigualtats imperants aquí i a tot el món generades pel model econòmic i social del sistema capitalista. Per la justícia social i contra l’ explotació que pateixen les classes populars catalanes. Per avançar i aconseguir algun dia una societat, realment justa i igualitària, lliure i solidària entre els pobles i les persones. Per l’aprofundiment democràtic i la creació d’un poder popular i participatiu al servei de la majoria de persones. Contra tots els tipus d’explotació i desigualtats ja es diguin masclisme, sexisme, racisme, xenofòbia, homofòbia... i tants altres. Per la defensa del medi ambient i contra la destrucció del nostre territori, per un model econòmic respectuós i equilibrat. I, per últim, per la solidaritat entre els pobles perquè malgrat som independentistes entenem que això ha de significar a la vegada l’internacionalisme pràctic i teòric.